Noul model de pasaport

bio1

Pasapoarte electronice pentru romani
Romania este singurul stat din lume care emite un model de pasaport electronic ce cuprinde de la momentul introducerii ambele elemente de identificare: imaginea faciala si impresiunile digitale.
Centrul National Unic de Personalizare a Pasapoartelor Electronice a introdus, incepand cu anul 2009, noul model de pasaport – biometric, care, conform Ministerului Administratiei si Internelor, are 50 de elemente de siguranta, cu 18 mai mult decat actele actuale.

Elementul de noutate al pasaportului biometric este introducerea mediului electronic de stocare, cipul, care include datele personale in fila informatizata, fapt ce face ca Romania sa fie singurul stat din lume care emite un model de pasaport electronic care cuprinde, chiar de la momentul introducerii, ambele elemente de identificare, respectiv imaginea faciala si impresiunile digitale.
Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Oprea, a apreciat ca pasapoartele electronice reprezinta doar unul dintre pasii pe care ii face in directia indeplinirii obiectivului Romaniei de a intra in spatiul Schengen in anul 2011.

(Roman in UK http://romaninuk.net/index.php?option=com_content&task=view&id=1397&Itemid=1)

  1. Imi pare foarte bine ca o aparut acest sistem de pasapoarte electronice am o intrebare dac vreau sa ma duc in america de sud de exemplu Paraguay pot sa ma duc sa intru in acest stat fara viza dar pot sa stau numai 90 de zile si apoi sa ma intorc inapoi imi spuneti si mie cum e ca eu vreau sa ma duc cu pasaportul electronic in america de sud eu am 20 de ani si vreau sa ma duc in america nu sunt lamurit bine cu acest pasaport dac ne mai cere inca viza ca sa trecem in afara europei dac avem acest pasaport electronic va multumesc

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *