Congresul de dacologie, la final, preluare Curierul National

Sâmbătă, 29 mai, s-au încheiat la Alba Iulia lucrările celei de-a XI-a ediţii a Congresului Internaţional de Dacologie organizat de Dacia Revival International Society, ediţie închinată celui care a fost numit de către contemporanii săi “eroul Răsăritului”, iar de către inamicii săi Malus Dacus (dacul cel rău) pentru că dorinţa sa de a uni cele trei ţări dacice – Ardealul, Valahia şi Moldo-Vlahia – nu era pe placul acestora. Redăm, în continuare, două fragmente din interviurile pe care ni le-au acordat dr. Napoleon Săvescu, preşedintele Dacia Revival International Society, şi conf. dr. Gheorghe Iscru, istoric.
Napoleon Săvescu: “În orice faci, dacă primează adevărul, este foarte greu să fii combătut. Or, eu cred că ceea ce spunem noi aici, la aceste congrese, are atât de mult sens şi atât de mult adevăr încât chiar şi duşmanii noştri renunţă la atacuri, uneori, şi ne devin prieteni. Am avut o mare bucurie să aud de la doamna Barbara Deppert Lippitz (cercetător din Germania, arheolog, specialist în bijuterie antică, n.r.), care a participat la această ediţie, un lucru ce m-a uimit: “Când am plecat din Germania, colegii m-au atenţionat, râzând, că românii se cred romani. Când am ajuns în România, am fost copleşită să aud de la unii dintre ei faptul că istoria lor începe de la Roma. Ba chiar au încercat să-mi sugereze că acele brăţări de aur descoperite în Munţii Orăştiei şi trecute ilegal graniţa, apoi recuperate de statul român, ar fi brăţari romane. Le-am răspuns că eu sunt om de ştiinţă şi nu mă caracterizează minciuna. Sunt unul dintre specialiştii cei mai cunoscuţi, nu numai în Europa, ci în toată lumea, şi spun adevărul. Civilizaţia dacică este magnifică, iar eu sunt mândră că mă lupt pentru daci, aici, în ţara dumneavoastră”".
Referitor la congresele de dacologie, Dr. Napoleon Săvescu ne-a declarat că acestea constituie o luptă continuă pentru adevăr, precizând că niciun congres nu este finanţat de guvernul român, ci de oameni de ştiinţă din România şi de binevoitori cu stare, mari iubitori de neam şi de ţară.
“Eu aş dori să-i întreb pe acei istorici, fără să considere că îi insult, când m-au minţit, spunându-mi că eroii noştri sunt Vasile Roaită şi Filimon Sârbu, atunci când erau simpli profesori iar eu le eram elev, sau acum, când sunt academicieni şi vorbesc despre romani ca despre eroii noştri?” .
Conferenţiar dr. Gheorghe Iscru, care a prezentat comunicarea cu tema “Planul dacic care ne-a traversat istoria”, afirmă că ediţia din acest an a Congresului Internaţional de Dacologie, închinată lui Mihai Viteazul, “a fost, din toate punctele de vedere, o reuşită; o organizare perfectă, o comunicare foarte bună şi, bineînţeles, referate bine argumentate. Printre participanţi s-au aflat doi dintre cei mai buni cunoscători ai epocii lui Mihai Viteazul, şi anume prof. dr. Ion C. Petrescu şi prof. dr. Alexandru Marin Cristian. Este evident că Mihai Viteazul a fost preocupat de unitatea şi independenţa ţărilor dacice, pe care le-a reunit, reconstituind, pentru prima dată, prin sigiliul dat în anul 1600, stema Daciei unite”, a subliniat conf. dr. Gheorghe Iscru.

Curierul National

 1. Am si eu un blog istoric, iar la altul il ajut pe domnul Lucian Iosif Cuesdea,
  Sunteti de acord cu un schimb de linkuri_

  Acestea sunt adresele:

  http://solif.wordpress.com/

  http://ramaniamyblog.wordpress.com/

  Reply
 2. Multumesc.
  Va rog ca in loc de Solif sa treceti Lucian Iosif Cuesdean.

  Reply
 3. Falsificatorii de istorie stau la panda.Nu stiu cat de adaca in milenii le e obarsia,dar se poate constata,ca toti acestia au urmarit falsificarea,si distrugerea dovezilor de primordialitate si de genialitate ale neamului romanesc.Dece oare?Acest lucru nu e numai in detrimentul natiei romane ci si in detrimentul civilizatiei umane.Chiar si in detrimentul lor a celor care stau ascunsi ca hienele.

  Reply
 4. Lucrarile domnului profesor G.D.Iscru impresioneaza prin claritatea mesajului si curajul expunerii ,in aceste momente de confuzie.Radu

  Reply
 5. Stiti cumva daca in 2011 va fi acest congres si daca da, cand?

  Va multumesc,
  Florin
  drumliber.ro

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *