Biblia, contrazisa de o descoperire recenta din sudul Israelului. Ce ar putea schimba istoria

Cativa arheologi au descoperit in sudul Israelului o metropola veche de 3.000 de ani, care ar putea schimba anumite aspecte din Biblie.Este vorba despre un oras locuit de filisteni, despre care  Biblia spune ca au fost cei mai aprigi dusmani ai evreilor.

Orasul a devenit cunoscut datorita unui anumit locuitor, si anume uriasul Goliat, cel invins de tanarul David cu ajutorul unei prastii.

In metropola descoperita de arheologi, numita Gath, s-au gasit ramasitele unei structuri mari, posibil un templu, cu doua coloane.

Descoperirea reflecta faptul ca povestea lui Goliat, prezentata in Biblie, reprezenta realitatea geopolitica a acelor timpuri. Confruntarile dintre filisteni si evrei fiind foarte violente.

De 15 ani peste 100 de arheologi din intreaga lume lucreaza la dezgroparea relicvelor din Israel.

 

Cand am deschis cel de-al 15-lea sit, am gasit multe dovezi despre o cultura prospera si interesanta. Daca citesti Biblia, ai senzatia ca filistenii erau niste barbari. De fapt ei reprezinta o cultura sofisticata, uneori mai sofisticata decat a evreilor“, a declarat Aren Maeir, arheologul care s-a ocupat de sapaturi.

Biblia este un text religios, ideologic, scris de evrei. E normal ca filistenii sa fie prezentati intr-o maniera subiectiva. Noi am vrut sa aflam cum traiau filistenii si sa intelegem adevarul din spatele descrierii lor din Biblie“, a incercat sa explice Maeir de ce filistenii sunt prezentati negativ in Biblie.

Arheologul a mai declarat ca s-au gasit dovezi clare ca filistenii provin din jurul Greciei Antice, altfel decat se mentioneaza in Biblie.

„Numele filistenilor, cum ar fi Goliat, sunt diferite de cele ale evreilor. Exista diferente mari intre filisteni si evrei. Filistenii mancau carne de porc si de caine. La evrei era interzis”, a mai precizat Aren Maeir.

sursa: stirileprotv.ro

 1. ioanapavelescu July 16, 2011, 2:43 pm

  “Cine nu merge cu mine este impotriva mea ” multe lucruri au ascuns evreii dar se vor arata adevarurile , istoria este pe cale sa ne si sa se descopere.
  Visez la un aparat de citire a energiilor reziduale , informaitile ramase de-a lungul mileniilor , care sa le vedem sa le pipaim si intelege, viseeeeeeee.

  Reply
 2. se stie ca filistenii sunt ramasita a unui popor din zona actuala a Greciei (Caftor-Creta). Samson ucide 3000 de filisteni in timpul unei ceremonii dintr-un templu. Ce fel de templu era acela? Apoi, aveau o armata bine organizata care a facut sa se teama si Egiptul. Nu inteleg cum de se intelege ca Biblia diminueaza influenta filistiniana. ultim raport : evreii se coborau in asezarile filistenilor pentru unelte de fier.
  Mai degraba se stie despre falsitatea istoriei prezentata pe templele egiptene. clar si raspicat : batalia cu hititii de la Quadesh(apropo, tot Biblia a tinut numele hitilor de-a lungul secolelor, atunci cand se creadea ca sunt o legenda).

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *