Alimente de privilegiat dimineața pentru un plus de energie

Micul dejun reprezinta o masa esentiala a zilei, deoarece ne ajuta sa incepem asa cum trebuie ziua, contribuie la procurarea de energie pozitiva si ne ajuta in acelasi timp la realizarea sarcinilor noastre zilnice.

Este foarte important sa iei micul dejun deoarece este cel care ne ajuta sa atacam toate activitatile matinale care ne asteapta. Si un mic dejun echilibrat reprezinta cheia pentru o zi plina de dinamism si sarcini duse la bun sfarsit.

Care sunt alimentele de privilegiat?

Produsele lactate degresate. Produsele lactate care contin grasimi mai putine si un nivel de glucide si de proteine mai ridicat. Asta inseamna ca nu sunt atat de greoaie si de grase si ca sunt un bun aliat pentru un plus de energie. Iar in cazul in care nu bei lapte de origine animala, poti miza pe laptele de soia, de migdale sau de orez. Sunt slabe si ele in grasimi si foarte bogate in proteine.

Hidratii de carbon sanatosi. Hidratii de carbon sunt de fapt molecule de zahar numite si glucide. Sunt o sursa importanta de energie datorita nivelului destul de ridicat de calorii. Daca vrei consuma in mod regulat hidrati de carbon sanatosi, vei reusi sa te umpli de energie si sa ramai foarte sanatos in acelasi timp. Poti gasi acesti hidrati de carbon sanatosi in mai multe tipuri de cereale, in leguminoase, peste, sucuri de legume sau sucurile smoothie verzi.

Proteinele slabe in grasimi. Daca vei consuma carne transformata la micul dejun sau alimente bogate in grasimi, nu te vei umple de energie, ci iti vei mari nivelul de colesterol. Grasimile saturate sunt cele care ne fac sa ne simtim mai obositi si mai greoi. Deci mai bine ar fi sa alegi sa mizezi pe proteinele slabe in grasimi precum spirulina, semintele de chia, unele legume precum broccoli sau leguminoasele precum lintea, nautul sau soia.

Fructele uscate. Ar trebui sa te obisnuiesti sa consumi fructe uscate dimineata, la micul dejun. Sunt excelente surse de vitamine si de vitamine. Migdalele, nucile, curmalele sau alunele sunt excelente atat pentru micul dejun cat si pentru gustare.

Un comentariu la „Alimente de privilegiat dimineața pentru un plus de energie

  1. The Loft (2014) Watch Series
    Foarte faina ideea filmului, foarte fain si modul in care ne prezinta totul, si mai ales de la mijloc in colo incepe sa devina mindfuck ceee ce e fain, minusuri ar fi ca e actiunea se desfasoara intr-un singur loc, si puteau sa nu fie cu prea multe dialoguri si plictiseala. Nota personala : 8/10.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?