Cele mai bune programe de arhivare și dezarhivare fișiere comprimate

Cum sa trimiti mai multe documente, poze sau clipuri video intr-un singur mail? Este o intrebare pe care ti-o pui adesea. Cu toate acestea, nimic nu este mai simplu, este de ajuns sa iti arhivezi datele pe care vrei sa le trimiti. Iar, pentru asta, trebuie doar sa folosesti programul adecvat. Am selectat pentru voi cateva din cele mai bune programe de arhivare si dezarhivare fisiere comprimate.

Winzip. Winzip reprezinta un program de referinta in materie de arhivarea si dezarhivarea fisierelor mai mari. Totul se face extrem de rapid. Trimiterea fisierelor mai mari este posibila prin e-mail. Exista si versiunea 17 care vizeaza integrarea serviciilor de stocare online.
Plusuri – permite protejarea fisierelor prin intermediul unei parole dar si conectarea pe Box, Skydrive, Dropbox sau Google Drive. Datorita aplicatiei Zip Share este posibila partajarea fisierelor pe retelele sociale.
Minusuri – chiar daca Winzip poate dezarhiva fisiere de tip BZ2, CAB, LHA, 7, IMG sau ISO, nu arhiveaza decat in formatul zip.

Winrar. Un alt program popular de arhivare sau dezarhivare al fisierelor comprimate. Este unul din programele cele mai descarcate. Est compatibil cu Windows 8 dar si cu alte sisteme. Exista o versiune gratuita si o versiune platita.
Plusuri – algoritmul de compresie RAR. Acesta permite crearea unor arhive dar si criptarea datelor. Este un program usor de utilizat, cu o interfata atat pentru debutanti cat si pentru cei mai priceputi.
Minusuri – calitatea vine de cele mai multe ori cu un pret. Programul gratuit este mult mai lent.

7-Zip. 7-Zip este un program de arhivare gratuit, cu un nivel inalt de compresie a fisierelor. Este compatibil cu majoritatea computerelor si nu necesita nicio inregistrare sau plata. Permite compresarea si decompresarea unor fisiere de tip 7z, ZIP, GZip, RAR, ARJ, BZIP2 si TAR.
Plusuri – este posibila cifrarea fisierelor Zip si 7Z. Programul este gratuit si disponibil in open source. In plus, performantele sale de compresie sunt destul de ridicate.
Minusuri – interfata nu este foarte intuitiva. Este mai degraba austera iar utilizarea nu este simpla, nici detaliata.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?