Cele mai bune programe gratuite și indispensabile pentru Windows

Tocmai ai achizitionat un nou PC sau tocmai ti-ai formatat computerul? Regaseste o selectie a celor mai bune programe gratuite si indispensabile pentru Windows.

Fie ca tocmai ti-ai achizitionat un nou PC, fie ti l-ai formatat in intregime pe al tau, este momentul sa instalezi cele mai bune aplicatii.

Pentru navigarea pe web. Chiar daca Windows 10 integreaza Edge si ca versiunile anterioare ale OS beneficiaza de Internet Explorer, nu ezita sa optezi pentru un browser web mai performant si actualizat mai des precum Google Chrome sau Mozilla Firefox. Chrome este un browser web dezvoltat de catre Google, prezinta o multime de avantaje deoarece este legat de diferitele servicii oferite de motorul de cautare. Te poti conecta la contul de Gmail si sa iti sincronizezi sesiunile intre PC, smartphone si tableta.

Firefox este un browser web dezvoltat de compania Mozilla. Datorita suportului activ dispune de functii care permit protejarea vietii private si te lasa sa alegi modul prin care datele tale de navigare sunt folosite de catre site-urile pe care le accesezi. Crearea unui cont de utilizator iti va permite sa reiei navigarea de unde ai lasat-o.

Considerat cel de-al treilea actor in termeni de navigare, Opera este bazata pe Chromium pentru a le oferi internautilor o experienta web stabila, fluida si securizata. La fel ca si concurentii sai, Opera sincronizeaza datele de navigare pe aparate pe care ti-ai conectat profilul de utilizator. De apreciat este modul sau Turbo care permite accelerarea navigarii datorita compresiei paginilor web. O functie binevenita mai ales in cazul PC-urilor mai vechi.

Pentru protejarea, curatarea si intretinerea PC-ului. Foloseste PC Decrapifier inca de la prima demarare a PC-ului tau. Acest utilitar permite suprimarea unor programe pre-instalate pe care probabil nu le folosesti sau nu le-ai folosit niciodata si care ti-ar putea incetini PC-ul.

Impotriva unor malwares, adwares sau toolbars nedorite poti conta pe eficienta lui Avast. Acest antivirus gratuit detecteaza amenintarile si securizeaza reteaua domestica. In cazul detectarii unei amenintari, programul permite o curatare masiva a PC-ului, dezinstaland barile de cautare nedorite sau modulele care modifica motoarele de cautare din navigator.

AdwCleaner poate fi folosit ca si supliment pentru Avast pentru a analiza continutul PC-ului. Programul scaneaza PC-ul pentru a detecta si pentru a eradica eventualii malwares, bare de cautare si alti hijackers ascunsi. Din cand in cand, poti intari analiza sistemului cu ajutorul Malwarebytes Anti-Malware, care gaseste si elimina programele nedorite si recalcitrante. Fisierele inutile, nu foarte periculoase pentru sistem nu vor rezista in fata lui CC Cleaner. Aceasta unealta permite suprimarea completa a elementelor care nu fac decat sa umple inutil hardul computerului, fisierele temporare sau programele periculoase. CC Cleaner se recomanda in egala masura pentru a se corecta eventualele erori din baza de registru si pentru a se dezactiva lansarea automata a unor programe atunci cand computerul este pornit. Daca un driver iti lipseste atunci tot sistemul este dezechilbrat. Driver Booster te scuteste de cautari, te ajuta sa gasesti driverul necesar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *