Cum alegem o telecomandă universală

Sa optezi pentru o telecomanda universala este o idee foarte buna. Cu toate acestea, trebuie sa te asiguri ca faci cea mai buna alegere. La ce criterii trebuie sa fii atent in momentul in care ai in vedere achizitionarea unei telecomenzi universale?

Mai multe modele. Numeroase sunt marcile care fabrica telecomenzi universale in diferite modele. Pentru a alege modelul adaptat, trebuie intai sa alegi marca. Noi iti recomandam sa optezi pentru o marca cunoscuta de pe piata pentru a avea garantia calitatii. Exista pe piata atat modele simple cat si modele sofisticate. Cu ajutorul unui model simplu poti face lucruri bazice precum diminuarea volumului, cresterea volumului, oprirea sau pornirea aparatului sau schimbarea programelor.

Functionalitati. Daca ai mai multe televizoare iti recomandam sa achizitionezi o telecomanda universala mai sofisticata. Aceasta din urma este extrem de practica si poate facilita enorm utilizarea aparatelor. In plus, aceasta asigura comenzile pe mai multe televizoare odata.

Exista telecomenzi universale cu sau fara ecran. Raza semnalului este importanta, este un criteriu de care trebuie sa tii cont. Comenzile se pot transmite sub doua feluri – prin unde radio sau prin infrarosii. Sigur, mai exista si o a doua categorie care combina aceste doua tipuri de semnale. Cea mai populara varianta este cea cu unde rosii care ofera o raza de comanda de aproximativ 5 metri.

Functia Learn si coduri. In acest caz, ai de ales intre mai multe produse – intre cele care vin pre-instalate cu coduri diferite pentru a putea oferi comenzi spre mai multe aparate electronice, adica cele pentru care se ofera o lista de coduri separat sau care se poate downloda de pe pagina producatorului si modele mai performante, adica cele echipate cu functia Learn. Aceasta din urma este o functie care permite telecomenzii sa preia semnalee specifice de la alta, invatandu-le.

Pretul. Un factor determinat in achizitionarea unei telecomenzi este pretul. Trebuie sa tii cont de faptul ca pretul conteaza mai ales daca vrei calitate. Ai putea regreta mai tarziu daca alegi o telecomanda ieftina. Uneori, si designul poate reprezenta un criteriu de luat in seama. Daca iti plac lucrurile frumoase, alege lucruri frumoase.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?