De ce ar trebui să începi să consumi varză roșie? Câteva motive

Varza rosie este o leguma foarte prezenta in magazine si piete mai ales pe timp de iarna. Este originata din zona mediteraneana si a fost cultivata de egipteni inca din anul 2500 inainte de Christos.

Dar diferenta intre aceasta varza si restul varietatilor de varza reprezinta nivelul sau de antocianine, pigmenti din familia flavoinoizilor, care sunt cei mai puternici antioxidanti. Contine de asemenea si un nivel mai ridicat de vitamina C sau de vitamina E.

De ce ar trebui insa sa alegi sa o consumi?

Pentru o vedere mai buna. Varza rosie este cea care favorizeaza sanatatea oculara datorita nivelului sau de zeaxanthina si de luteina. Aceste 2 elemente ne protejeaza in mod natural retina contra razelor UV.

Pentru a ameliora digestia. Varza rosie are efecte exceptionale asupra digestiei noastre. Asta deoarece ajuta corpul sa produca bila. Consumand deci varza rosie nu te vei mai lupta cu constipatia sau cu indigestia.

Pentru a ameliora sanatatea cardiaca. Iata un alt motiv excelent. Varza rosie contribuie la formarea de globule rosii si la eliminarea toxinelor nefaste care sunt prezente in organism.

Consumand o ceasca de varza rosie vei absorbi 216 mg de potasiu. Adica in jur de 6% din aporturile recomandate.

Reprezinta deci un excelent remediu pentru a destinde muschii cardiaci si a favoriza contractiile pentru a o mentine in forma maxima.

Pentru a reduce nivelul de colesterol. Consumul de varza rosie poate sa reduca nivelul de colesterol si de acid uric. Acest lucru se datoreaza prezentei sulfului care ii da gustul sau atat de particular.

Pentru a calma durerile. Varza rosie este cel mai bun aliat pentru a calma durerile renale, dar si cele cauzate de artroza sau de reumatism. Are proprietati sedative si analgezice care permit purificarea sangelui, tratand in acelasi timp insomniile.

Pentru a controla diabetul. Mancand varza rosie vei reusi sa controlezi nivelul de glicemie din sange, deoarece acest aliment contine insulina in mod natural. Este in acelasi timp slaba in calorii si in glucide, dar contine fibre care te vor satura foarte repede.

O idee excelenta deci- adauga varza rosie in sucurile smoothie sau in salate pentru a calma foamea fara riscuri de a te ingrasa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?