De ce e bine să fii leneș/ă? 5 motive

Atunci cand intocmesti o lista cu defecte, lenea nu ar trebui sa se regaseasca pe ea. Lenea ar putea sa aiba mult mai multe avantaje decat ai putea crede. Dovada in acest articol.

Tu si lenea aveti de foarte multa vreme cea mai buna si mai frumoasa relatie? Va cunoasteti bine, va uitati la seriale impreuna, faceti bai lungi impreuna, nu va grabiti dimineata sa mergeti la munca si mai stati impreuna ceva vreme? Pe scurt, petreceti o gramada de vreme impreuna?

Trebuie sa stii ca in acest caz, o clipa de lene are o multime de avantaje minunate, pe care trebuie sa le afli si tu.

Te ajuta sa te deconectezi. Intr-o lume 100% digitalizata, sa te poti deconecta putin din cand in cand, reprezinta un lux exential. Uneori trebuie sa incerci sa lasi deoparte si telefonul, macar 2 ore. Chiar daca vrei sa lenevesti din cand in cand pe Internet, vei vedea ca lenevitul fara este mult mai benefic din punct de vedere psihic.

Te ajuta sa faci planuri de viitor. Aparent, « facandu-ti timp » sa lenevesti, sau atunci cand nu face nimic, creierul uman are o capacitate mai mare de a vedea lucrurile mai clar. Putem sa gandim mai bine pe termen lung atunci cand ne pierdem in ganduri si cand suntem mai concentrati.

Te ajuta sa fii mai odihnita. Odihna, adevarata odihna, te ajuta sa fii mai productiva intr-o zi supraincarcata. Deci nu ar trebui sa te culpabilizezi atunci cand vrei sa lenevesti mai mult dimineata sau stai toata duminica in pat.

Te ajuta sa ai cele mai bune idei. Ideile cele mai bune sau cele mai originale si mai indraznete, apar atunci cand nu suntem atat de concentrati.

Te face sa te simti mult mai bine. Da, pentru ca te face sa fii mai sincera, macar 2 minute. Sa lenevesti rimeaza cel mai adesea cu o stare de bine minunata. Atat din punct de vedere psihic cat si din punct de vedere psihologic. Sa profiti si sa nu insisti decat asupra lucrurilor care te intereseaza, sa ai grija de tine, sa te gandesti mai mult la tine… suna bine. Nu?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?