De ce nu ar trebui să excluzi glucidele din alimentația ta?

Un regim slab in glucide reprezinta cel mai adesea, o metoda foarte populara prin care poti slabi rapid si prin care iti poti remodela silueta. Dar sa excluzi in totalitate glucidele de la tine din alimentatie nu se recomanda deloc.

Care sunt cele mai importante beneficii ale glucidelor de care ar trebui sa profiti?

Glucidele reprezinta cea mai importanta sursa de energie. In jur de 50% din energia pe care o consumi zilnic, ar trebui sa provina de la glucide. Reprezinta sursa noastra principala de energie si sunt considerate drept cel mai bun carburant al corpului.

Deci daca vrei sa ai energie intreaga zi, cel mai bine ar fi sa apelezi la zaharurile cu asimilare lenta care se regsesc in produsele din grau integral, fulgii de ovaz, in leguminoase sau fructe si legume.

Glucidele sunt printre cele mai bune surse de fibre. Zaharurile lente, denumite si glucide complexe, sunt cele mai bune surse de fibre, denumite si superalimente. Te fac sa te simti satul timp de mai multe ore, te ajuta sa ai un nivel de colesterol mai scazut, pot stabiliza nivelul de glicemie si favoriza tranzitul intestinal.

Glucidele iti pot da mai multa forta pentru atunci cand te antrenezi. Sportivii mai ales, nu ar trebui sa excluda total de la ei din alimentatie glucidele. O gustare bogata in glucide inainte de antrenament te ajuta sa procuri energia necesara pentru a da tot ce e mai bun din tine.

Glucidele sunt foarte bogate in vitamina B. Alimentele bogate in glucide, precum painea si pastele de baza de grau integral sunt surse foarte importante de vitamina B. Acestea te ajuta la metabolismul glucidelor, al proteinelor si al grasimilor si sunt la fel de importante pentru formarea globulelor rosii.

Glucidele sunt foarte bune pentru moral. Vei vedea ca daca vei renunta la glucide, te vei simti imediat iritat si prost dispus mai mereu. Glucidele, consumate in cantitati mai mici, pot sa aiba un efect pozitiv asupra starii tale de dispozitie.

Glucidele din fructe si din legume sunt pline de nutrienti benefici. Da, fructele contin fructoza, dar contin o multime de nutrienti benefici si fibre. Dar si minerale si vitamine importante de care are nevoie corpul ca sa ramana sanatos.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?