Fitbit sau Apple Watch?

Eziti intre un Fitbit si un Apple Watch? Noi le-am comparat pe cele doua. Iata verdictul final.

Apple Watch si Fitbit sunt extrem de populare in randul pasionatilor de sport si nu numai. Inainte de a face o comparatie, trebuie sa precizam faptul ca, din punct de vedere tehnic, aceste produse nu apartin aceleiasi categorii, de ceasuri inteligente. Apple Watch este un ceas inteligent cu multiple aplicatii (apeluri, notificari, agenda) in timp ce bratarile Fitbit sunt dedicate exclusiv sportului.

Fitbit a inteles ca ii lipsesc modelele pentru a concura in mod direct cu Apple Watch drept urmare a lansat bratarile Ionic si Versa.

Urmarirea activitatii fizice. Pastrarea formei fizice nu este sinonima doar cu maraton sau sala de sport. A fi activ in timpul zilei este deja benefic pentru sanatatea ta. Apple Watch si bratarile Fitbit sunt perfecte pentru a te incuraja sa faci mai multa miscare. Ambele inregistreaza activitatea fizica de zi cu zi – numarul pasilor efectuati, distanta parcursa, caloriile consumate. Utilizatorul stie cat timp a fost activ intr-o zi si trebuie sa isi fixeze obiective si sa isi observe progresul.

Bratarile Fitbit au un altimetru pentru a masura numarul etajelor urcate. Aceasta functionalitate nu este prezenta decat pe generatia cu numarul 3 a Apple Watch. Fitbit si Apple Watch sunt ideale atat pentru persoanele care vor sa isi masoare activitatile fizice de zi cu zi cat si pentru sportivi. Datorita Apple Watch 3 si Fitbit Ionic nu mai trebuie sa iti iei telefonul inteligent cu tine in timpul antrenamentului. Asta deoarece ambele sunt dotate cu un GPS, ofera posibilitatea de stocare a muzicii si multe altele.

Apple Watch are doua aplicatii consacrate sportului – Activity si Exercice. Bratarile Fitbit sunt compatibile cu iOS dar daca vrei sa iti salvezi datele oferite de aplicatia Health atunci ai nevoie de o a treia aplicatie, Sync Solver. In momentul in care trece prea mult timp fara sa te misti, ambele aparate trimit notificari pentru a te incuraja sa faci miscare.

Observarea somnului. Apple Watch nu poseda o aplicatie pentru a urmari calitatea somnului deoarece trebuie incarcat in fiecare noapte. Versa si Ionic in schimb ofera aceasta posibilitate – somn lejer, profund si paradoxal.

Aplicatii. Aplicatiile Activity si Exercice de la Apple beneficiaza de un design frumos dar Fitbit are un avantaj de necontestat, acela de a fi disponibil pe toate sistemele de explorare – Android, Windows si iOs.

Daca iti doresti un ceas sau o bratara inteligenta pentru a te ajuta sa iti regasesti forma atunci iti recomandam Fitbit. Desigur, Apple Watch este mai versatil decat un antrenor electronic dar vine cu un cost. Fitbit vine cu o autonomie mai buna, nu trebuie incarcata in fiecare noapte.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?