Ghidul turistului ce vizitează pentru prima dată Istanbul

O calatorie in Turcia reprezenta un adevarat motiv de lauda si de succes pentru romani. Atat in vremurile demult apuse cat si acum, o excursie la Istanbul nu trebuie ratata!

Dupa revolutie, faima acestui oras a fost adusa in prim plan romanilor prin aurul turcesc adus de cei ce calatoreau la Istanbul, prin blugii de calitate adusi de acolo dar si prin sapunurile cu aroma fina si modul inedit de preparare al unei cafele turcesti, gumele de mestecat si biscuitii deliciosi.

Acum insa, turistii care viziteaza Istanbul merg pentru a face cumparaturi pentru propria lor familie sau pentru prieteni, se intorc cu suveniruri si isi petrec o vacanta de vis in insorita Turcie.

Istanbulul are o populatie mai numeroasa decat multe state europene, cu peste 15 milioane de oameni care traiesc in orasul care este situat la granita dintre Asia si Europa.

In Istanbul merg mii de turisti anual fiindca este unul din orasele vibrante, incarcat cu energie pozitiva. Aici, turistii se pot plimba pe strazile orasului, indeosebi ale cartierului Fatih si se pot bucura de o experienta extraordinara cu vaporasul pe Bosfor.

In plus, printre principalele obiective turistice ale orasului se numara Hagia Sophia, o biserica ortodoxa transformata in moschee si ulterior in muzeu, dar si Palatul Dolmabahce, centru administrativ al imperiului Otoman.

Moscheea lui Ahmen I sau Moscheea Albastra poate fi vizitata de turistii straini cu exceptia celor sase chemari la rugaciune pe zi ale musulmanilor, dupa care turistii pot opta pentru o croaziera deosebita prin stramtoarea ce leaga Marea Marmara de Marea Neagra, unde de o parte se afla Europa si de cealalta Asia.

Programul de vizitare al obiectivelor turistice din Istanbul nu se opreste aici, ci continua cu Palatul Topkapi, resedinta sultanilro vreme de peste 4 decenii, dar si Cisterna Basilica si Turnul Galata.

Cele mai frumoase experiente petrecute de turisti in acest oras includ si relaxarea intr-un hamam, o baie turceasca sau o vizita in Marele Bazar, de unde isi pot cumpara panze, haine, tesaturi sau bijuterii!

In concluzie, Istanbul este unul din cele mai frumoase orase si obiective turistice ale lumii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *