Lucifer, House Of Cards, serialele care au fost adaptate după cărți

Foarte multe carti au cunoscut deja o adaptate in seriale. De la « The Vampire Diaries » pana la « The 100 », toate au fost rasfoite de mii de persoane inainte de a deveni cele mai frumoase seriale. Tedinta continua sa se accentueze. Iata deci care sunt cele mai frumoase seriale inspirate de carti.

House of Cards. Serialul Netflix este adaptarea unui serial britanic din anii ’90 care a cunoscut n success imens in Anglia. Dar “House of Cards” este si adaptarea unei carti scrise in anul 1989 de catre Micahel Dobbs.

Poldark. La fel ca si indetronabilul « Outlander », serialul « Podlark » este inspirat dintr-o carte eponima. Un serial care prezinta aventurile unui ofiter din armata britanica care se reintoarce in Britania dupa ce a luptat in Razboiul de Independenta american.

Lucifer. Lucifer a fost inventat de catre Neil Gaiman in franciza de comic books, “The Sandman”.

Castle Rock. Foarte multi stiu deja asta, dar acest serial este inspirat din universul lui Stephen King. Castle Rock este efectiv orasul care se poate regasi de mai multe ori in bibliografia maestrului care ne da frisoane pur si simplu.

Bones. Serialul care l-a pus cel mai bine in valoare pe David Boreanaz, este adaptat dupa o serie de carti care inca mai au succes in librarii, « A Conspiracy of Bones ». Serialul care s-a incheiat in anul 2017 a cunoscut un enorm succes si a permis autoarei cartilor, Temperance Brenman, Kathy Reich, sa devina o adevarata vedeta.

The Witcher. Serialul eveniment de pe Netflix este si el adaptat dupa o carte. « The Witcher » este un adevarat monument pentru literatura fantasy, scris de catre scriitorul polonez Andrzej Sapkowski. Opera are si cea mai frumoasa adaptare pentru jocurile video, dar este si cel mai frumos serial datorita carismaticului Henry Cavill.

Good Omens. Urmatorul serial eveniment de pe Amazon Prime TV are in plan sa isi faca o multime de fani. Adaptat dupa cartea scrisa de Terry Pratchett si Neil Giman, serialul pune in scena un inger si un demon, Michael Sheen si bineinteles, David Tennant, care sunt extrem de carismatici si de seducatori.

The Handmaid’s Tale. Inca multii fani ai acestui serial distopic nu stiu ca este inspirat dintr-o carte scrisa de Margaret Atwood. Autoarea a scris cartea in anii ’80 si talentul sau a fost remarcat deja de foarte multa lume din industria cinematografiei si a serialelor.

Catch – 22. noul serial al lui George Clooney este adaptat dupa opera satirica a lui Joseph Heller din anul 1953 si editata la inceputul anillor ’60. cartea vizeaza armata americana, procedeele si ierarhiile sale prin intermediul unui soldat care decide sa se prefaca nebun in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *