Serialele care te ajută să-i înțelegi mai bine pe adolescenți

Pentru anumiti parinti, adolescentii sunt o categorie sau o „populatie” aparte. Dar, daca nu stiati inca asta, anumite seriale va pot ajuta sa ii intelegeti mai bine pe acesti „mileniali”.

Unii parinti sunt de parere ca cea mi buna modalitate de a le atrage atentia adolescentilor este de a le vorbi despre seriale. Dar serialele reprezinta si cea mai buna solutie de a –i intelege pe acestia.

Elite. Cu doua sezoane deja la activ, acest super serial Netflix spune povestea unor liceeni si le prezinta viata lor de zi cu zi. Si ne putem da foarte repede seama ca anumite lucruri inutile pot sa fie transformate foarte repede de catre acestia in adevarata drame si le poate pune in pericol sanatatea lor fizica sau mentala. Manipulari, cautarea unei identitati sexuale, bullying, relatii amoroase… acest serial chiar prezinta ceea ce traieste in fiecare zi generatia din zilele noastre.

13 Reasons Why. Cu acest serial, trecem la un registru mai sumbru, care ne prezinta o latura mai grea a vietii de adolescent. In centrul acestui serial se afla hartuirea sexuala si violul. Nu destul de mediatizate sau discutate, acestea sunt totusi destul de raspandite in licee. Si pentru parinti poate sa fie un veritabil soc cat de bine pot sa minta anumiti copii sau adolescenti cu privire la starea lor psihologica. Si totusi, este foarte bine sa ne dam seama de asta inainte ca o drama sa nu survina.

Sex Education. Un serial mai lejer, deoarece viata de adolescent nu inseamna doar drame si probleme, ci si placere sau distractie. Adolescentii sunt plini de energie, sunt insetati de tot felul de descoperiri si vor sa aiba cat mai multe cunostinte. Si totusi, aceasta perioada de trcere la varsta adulta, de tranzitie, este destul de dificila deoarece vor sa stie mai multe despre identitatea lor sexuala. Iar serialul „Sex Education” este o adevarata terapie cu privire la acest subiect. Parintii vor descoperi astfel ce se ascunde in mintea progeniturilor iar tinerii vor avea mai multe raspunsuri la intrebarile lor.

The End Of The F***ing World. Aici se prezinta viata de zi cu zi a adolescentilor pierduti care sunt ion cautarea unei cai sau orientari. James si Alyssa fug de lumea adultilor si isi creeaza propriul lor univers. Aici vom descoperi si viata de zi cu zi a adolescentilor mai defavorizati si acest lucru implica si educatia lor.

Serialele care te ajută să-i înțelegi mai bine pe adolescenți

Un comentariu la „Serialele care te ajută să-i înțelegi mai bine pe adolescenți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus