Servicii Google Play – ce înseamnă și la ce sunt bune

Auzi adesea vorbindu-se in jurul tau despre Serviciile Google Play. Dar, despre ce este cu adevarat vorba si ce menire au? De ce sunt prezente? Noi va explicam in acest articol de ce au devenit atat de indispensabile.

Google Play Services – despre ce este vorba mai exact?
Serviciile Google Play nu reprezinta o aplicatie in adevaratul sens al cuvantului si cu care suntem obisnuiti. In momentul in care incerci sa le deschizi, nu se intampla absolut nimic. Cu toate acestea, vin instalate pe toate aparatele Android. Ceea ce inseamna ca au nevoie de un update in mod regulat iar numarul de permisiuni cerute este cu adevarat impresionant.

Pe scurt, Google Play Services se afla in stransa legatura cu sistemul tau, chiar si cu Android. In realitate, serviciile Google Play fac o mica revolutie in smartphone-ul nostru. Sa luam drept exemplu Google Maps – aceasta aplicatie era actualizata in momentul in care treceam la o versiune mai noua de Android. Acum, nu mai este nevoie sa asteptam o actualizare a Google Maps sau a oricarei alte aplicatii folosite mai des, acest lucru se face automat datorita Google Play Services.

Cu alte cuvinte, serviciile Google Play ii permit telefonului nostru inteligent sa beneficieze de ultimele versiuni ale unor aplicatii fara sa fim nevoiti sa trecem la o alta versiune de Android. Dar atentie, nu toate aplicatiile beneficiaza de acest lucru – este vorba in special despre aplicatii ce au legatura cu Google precum Gmail, Google + sau Google Play.

Se poate dezinstala Google Play Services? La fel ca orice aplicatie venita instalata din fabrica pe un telefon inteligent, nu se poate dezinstala. Dar, daca te deranjeaza, poti sa o dezactivezi. Pentru asta trebuie sa accesezi Setari- Aplicatii – Google Play Services – Dezactivare. Este posibila o dezactivare si din Google Play Store. Daca cumva ai impresia ca acest lucru nu va afecta functionarea telefonului, te inseli, este posibil ca aplicatiile sa nu functionee asa cum trebuie, in special cele legate de Google. Adevarul este ca aceasta aplicatie consuma in jur de 5-10% din baterie dar nu ar trebui sa te incomodeze prea tare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?