Spotify sau Deezer? Care este cel mai bun site de streaming muzical

Internetul a bulversat fara indoiala maniera noastra de a consuma muzica. Initial ilegala cu peer-to-peer, ascultarea unor fragmente muzicale se face acum de pe site-uri de streaming muzical. Iar acest segment este dominat acum de mai multe site-uri, cele mai cunoscute sunt Spotify si Deezer.

Spotify. Lider mondial in randul site-urilor de streaming muzical, Spotify le ofera utilizatorilor peste 30 de milioane de titluri de ascultat. Exista mai multe oferte – gratuita cu o multime de mesaje publicitare, cu plata (9,99 euro/14,99 euro pentru 6 conturi). Daca platesti ai posibilitatea de a asculta propriile tale playlist-uri sau cele ale prietenilor tai. Interfata este extrem de ergonomica si functioneaza pe orice tip de platforma. Live-uri si clipuri video pot fi urmarite de catre utilizatori.

Deezer. Deezer este locomotiva site-urilor de streaming muzical, extrem de populara in randul francezilor in special. Peste 43 de milioane de titluri muzicale sunt disponibile pe site, alegerea ideala pentru orice meloman. Calitatea sonora este impecabila si numeroasele parteneriate contractate cu artisti de pe scena europeana si nu numai fac din Deezer unul din cele mai cautate si populare site-uri de streaming muzical. Functioneaza perfect pentru orice tip de platforma.

Apple Music. Considerat unul din principalii actori in cadrul site-urilor de streaming muzical, Apple Music propune servicii similare cu cele ale concurentilor sai. Numarul titlurilor de ascultat se ridica la 30 de milioane si abonamentul costa 9,99 euro sau 14,99 euro pentru familii. Apple Musique reuseste sa se demarce dintre concurenti printr-o linie editoriala originala. Statiile radio disponibile sunt dirijate de animatori celebri. Un alt lucru pozitiv, Apple Music functioneaza atat pe Windows cat si pe iOS.

Soundcloud. Dupa ce mai multa vreme a fost un site de gazduire muzicala pentru artisti independenti, Soundcloud este acum un site de streaming muzical care dispune de mai multe oferte cu plata. Oferta Go Plus costa 9,99 euro si ofera accesul la un catalog de peste 150 de milioane de titluri. Mai ieftina, oferta Go (5,99 euro) are doar 120 de milioane de titluri muzicale. Extrem de ergonomic, site-ul dispune printre altele de o foarte buna calitate sonora.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?