Știi care sunt alimentele care nu ar trebui puse niciodată la frigider?

Din reflex , din obicei sau din dorinta de a prelungi durata lor de viata, cel mai adesea, punem foarte multe alimente la rece, chiar daca acest lucru nu este necesar. Rezultatul- pierdem din energie inutil- cu cat frigiderul este mai plin, cu atat consuma mai mult. O risipa care nu se resimte neaparat in fiecare zi, dar care este foarte usor de evitat, adoptand cele mai bune obiceiuri.

Care sunt deci alimentele pe care nu mai trebuie sa le pui la frigider?

Ouale. In mod normal, ouale vin cu un compartiment special destinat lor si acest lucru poate sa fie destul de derutant. Dar ouale se pot pastra perfect la temperatura ambianta in recipientul lor de origine. In plus, ouale puse la rece, pot sa absoarba mirosurile din figider, o idee deloc buna.

Usturoiul si ceapa. Un lucru inutil- sa pui ceapa si usturoiul la rece. Intr-un loc uscat si intunecos se pastreaza cel mai bine.

Castravetii. In supermarket nu se tin la rece. De ce i-ai pune deci si tu im frigder dupa ce ii aduci acasa?

Rosiile. Ei bine, da, rosiile nu trebuie sa fie pastrate la rece deoarece isi pierd in parfum si din savoare. La temperatura ambianta se simt cel mai bine.

Mierea. Nu ai de ce ce sa tii mierea la frigider deoarece nu este un aliment perisabil. In plus, nu ii place sa fie tinut sub o temperatura de 9 grade.

Bananele. La fel ca si fructul avocado, bananele sunt fructe care continua sa se coaca dupa ce au fost culese. In plus, nu le place sa aiba o temperatura de sub 12 grade deoarece s-ar putea innegri si si-ar putea pierde din savoare.

Cartoful dulce. La o temperatura ambianta, la racoare si intr-un mediu uscat, cartoful dulce va astepta linisti sa fie gatit, fara sa se strice in vreun fel.

Piersicile si nectarinele. Daca vei pune piersici si nectarine la rece, acestea isi vor pierde din savoare.

Fructele uscate. Fructele uscate precum stafidele, caisele sau curmalele, dar si cele cu miez precum nucile, alunele sau migdalele se pastreaza la temperatura ambianta departe de lumina.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?