Știi cum poți pregăti un suc smoothie vegan?

Un suc smoothie nu reprezinta doar un amestec de ingrediente verzi alese la intamplare si amestecate. Pentru ca un astfel se smothie sanatos sa fie delicios in acelasi timp, trebuie sa stii cum sa il pregatesti si care sunt ingredientele care merg cel mai bine impreuna.

Dar pentru ca vorbim despre un smoothie vegan, ingredientele pe care le alegi ar trebui sa fie doar de origine vegetala. Adica laptele de vaca si alte produse derivate nu sunt acceptate.

Poti prepara astfel un suc smoothie vegan in functie de culoare. Cel mai simplu lucru- sa amesteci ingrediente de aceeasi culoare- adica mere rosii, pepene rosu si capsuni, de exemplu.

Un alt truc- sa te joci cu cantitatile pentru a obtine textura sau consistenta dorita. Textura lor ar trebui sa fie destul de densa, fata de sucurile de fructe.

Sucurile smoothie verzi au mai multe legume decat fructe, de unde si culoarea lor verde.

Sucurile smoothie rosii contin mai multe fructe decat legume. Iar cele galbene au o cantitate echilibrata de fructe si de legume.

Poti prepara un suc smoothie vegan si in functie de gust. Poti incerca sa definesti tipul de gust pe care iti doresti sa il obtii. Iti doresti sa obtii o bautura cu un gust de lamaie sau o bautura mai dulce?

Si un functie de acest criteriu, poti alege ingredientele care ti se potrivesc cel mai bine. Deci daca vrei sa pregatesti un suc smoothie cu gust de lamaie, alege ingrediente precum lamaia, grepfrutul sau portocala. Dar poti adauga si anason, fructul pasiunii sau mandarina.

Sucurile smoothie dulci au la baza in general banana. Dar se pot folosi si alte ingrediente precum merele, mango sau para.

Sucurile smoothie mixte. Pentru acestea, banana poate sa reprezinte o buna baza. Poti adauga mai apoi avocado, cacao pudra sau arahide. Iar un suc pe baza de capsuni si de banane reprezinta o alta optiune excelenta.

Prepara un suc smoothie in functie de nutrienti. Aceasta este cea mai sanatoasa optiune pentru tine. Chiar daca nu vor avea cea mai placuta culoare, nivelul de vitamine, minerale si fibre va fi unul ridicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *