The August Virgin – cel mai de succes film al lui Jonas Trueba

Filmul cu numarul sase al realizatorului Jonas Trueba, The August Virgin este primul sau film distribuit in Europa, pe plan international. Acest film initiatic se anunta a fi unul din cele mai de succes filme ale realizatorului.
In timp ce majoritatea prietenilor sai au preferat sa paraseasca orasul pe timp de vara, Eva a ales sa ramana in oras, in ciuda caldurii insuportabile, din dorinta de a se regasi pe sine. In primele saptamani din luna august, Eva se intalneste cu oameni diferiti, schimba impresii, se intreaba, observa…

Vacanta
Nu aflam prea multe lucruri despre Eva, insa filmul este mai interesat de prezenta sa decat de lucrurile pe care le-a facut sau nu in trecut. Eva este o femeie destul de imprevizibila, acest lucru este cat se poate de clar. Aflam unele lucruri din notitele din jurnalul sau intim. Drept urmare, filmul se prezinta drept un portret in constructie, portret al carui personaj este insusi autorul. Eva este literalmente in vacanta si se construieste de-a lungul intalnirilor si relatiilor cu celelalte personaje, asemeni unei pagini albe care se umple progresiv cu cuvinte.

Mistere si misticism
Eva este o femeie care pune multe intrebari, o femeie care se indoieste de anumite lucruri din viata sa. Este vorba despre reflexii intelectuale care iau forma unor conversatii intre prieteni dar si de unele reflexii literale: in fata celorlalti, Eva se interogheaza cu privire la propria sa reflexie.

Daca aceste intrebari par uneori formulate destul de neindemanatic, Jonas Trueba o pune pe Eva in scena cu o subtilitate si o sensibilitate ingenioase. Povestea este invaluita de un anumit mister, cea ce ii confera un farmec aparte, are tendinta uneori sa mearga spre misticism. Per total, The August Virgin este un film reusit datorita delicatetii si subtilitatii de care da dovada, trasand parcursul unei tinere femei care inca se cauta, inca nu a reusit sa se gaseasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *