The Underground Railroad, un serial șocant despre sclavie

Abonatii Amazon Prime Video pot descoperi din data de 14 mai serialul The Underground Railroad, primul serial al lui Barry Jenkins.

Cora Randall este o tanara sclava care este hotarata sa isi regaseasca libertatea in sudul Statelor Unite inainte de Razboiul de Secesiune. Dupa ce a fugit de pe o plantatie din Georgia Cora descopera existenta legendarei Caii ferate clandestine.

Este vorba despre o retea subterana secreta, dar reala, cu o multime de drumuri si tunele create de catre ingineri. Cara va trebui sa lupte pentru libertate sa, deoarece va fi mereu urmarita de catre Ridgeway, un vanator de sclavi care nu a reusit niciodata sa o gaseasca pe mama tinerei sclave.

Barry Jenkins si echipa sa au facut turul lumii pentru a cauta cei mai buni actori deoarece nu doreau neaparat cei mai buni actori, ci unii care sa prezinte mai degraba experienta oamenilor de culoare. In Africa de Sud au gasit-o pe eroina lor, Thuso Mbedu, aflata la primul sau mare rol.

Unii ii vor recunoaste si pe Joel Edgerton, William Jacksoon Harper (The Good Place), Aaron Pierre (Krypton) sau pe Damon Herriman (Justified).

Serialul nu seamana cu niciun alt serial vazut pana acum. Este un serial dur, ambitios, impresionant, deranjant si angajat. Este adaptat dupa romanul cu acelasi nume al lui Colsin Whitehead, care a si primit premiul Pulitzer si National Book Award in anul 2016.

Este o idee geniala din carte, de a materializa miticul tren al libertatii care reprezenta o retea de drumuri clandestine, folosite de sclavi pentru a fugi in Canada cu ajutorul abolitionistilor. In serial sunt o multime de imagini foarte dure, care prezinta toate nedreptatile comise de catre stramosii lui Berry Jenkins. Si totusi, nu reprezinta in totalitate ceea ce a fost sclavismul American. Unele scene sunt de o violenta estetica pura. Dar serialul prezinta si unele scene cu speranta si libertate si un strop de fantastic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *